Tratament de primavara pentru pomi fructiferi dupa caderea florilor

Pomii fructiferi au nevoie de un al doilea tratament imediat dupa scuturarea florilor. Scopul acestui tratament este de combatere a insectelor de genul viespii negre, care isi depune ouale in fructul abia format, rezultand fructe mature pline de larve (viermanoase) dar si a unor paianjeni si altor insecte daunatoare, cum ar fi purecii si paduchii. Asadar, acest al doilea tratament de primavara al pomilor fructiferi va contine obligatoriu un insecticid si un acaricid. Vom profita de aceasta stropire pentru a aplica in aceeasi solutie un tratament antifungic, pentru a combate rapanul, fainarea frunzelor, monilioza, basicarea frunzelor la piersic, ciuruirea frunzelor la cais, patarea rosie a frunzelor la prun, mana sau putregaiul cenusiu la vita de vie si un alt spectru larg de fungi (ciuperci) care pot ataca pomii fructiferi si vita de vie.

cires inflorit primavara 2013- tratament dupa caderea florilor

Am cumparat, asadar, la pretul de 16 lei urmatoarele 4 plicuri cu substante destinate combaterii daunatorilor descrisi mai sus:

insecticid fungicid
fungicid acaricid

Dupa cum ati observat, este un acaricid (contra paianjenilor daunatori), un insecticid cu spectru larg (contra purecilor si paduchilor, viespii negre si a altor insecte daunatoare) si doua fungicide diferite, pentru a combate un spectru cat mai larg de ciuperci daunatoare. Cel mai bine este sa intrebati la un magazin specializat in protectia plantelor care substante merg mai bine impreuna si sunt destinate tratamentelor la pomii fructiferi si vita de vie. Atentie, acelasi tratament se poate si chiar este indicat sa se aplice arbustilor cu fructe si flori, cum ar fi coacazul (la mine deja are frunzele basicate), zmeurul de gradina dar si trandafirii etc.

Toate cele 4 plicuri impreuna se dizolva in 10 litri de apa si se aplica prin pulverizare pe pomii cu florile complet cazute, pe vita de vie, arbusti etc. Atentie, e obligatoriu ca toate florile sa fie cazute si asta este dezavantanjos pentru cei ca si mine, cu o livada foarte mica plantata cu pomi fructiferi diferiti, care nici nu infloresc, nici nu se scutura de floare in acelasi timp, de exemplu caisii s-au scuturat, marul nici nu a inflorit iar ciresul mai are flori pe ici colo. Dezavantajos este pentru ca solutia preparata nu poate fi pastrata iar cand ultimii pomi isi vor pierde floarea, va trebui sa mai prepar o tura de solutie, deci ma va costa dublu (noroc ca substantele nu sunt costisitoare). Daca aveti o livada uniform plantata cu meri sau ciresi, cu pruni sau caisi, cu atat mai bine, vor inflori si isi vor pierde florile in acelasi timp nu va fi nevoie sa aplicati tratamentul de doua ori.

Atentie, este foarte important sa nu inhalati solutia, cel mai bine este sa purtati o masca in timp ce efectuati stropirea, mai ales daca aveti de aplicat tratamentul unui numar mare de pomi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>