Perie de sarma pentru curatat cosul de fum

Am observat in ultimele zile ca mai multi vizitatori au ajuns pe blog cautand perie de sarma pentru curatat cosul de fum. Este firesc, a inceput sezonul rece si am inceput cu totii focaritul la in centralele noastre pe combustibil solid. In acelasi timp m-am gandit ca, atatia oameni cautand pe internet dupa o perie de curatat cosul de fum, evident ca nu prea stiu unde sa o gaseasca. Pentru ca nu e niciun secret si pentru ca o perie de sarma buna este un accesoriu necesar in fiecare casa care e dotata cu o centrala pe lemne, peleti sau pe carbuni, iata ca va prezint in acest articol peria pe care o folosesc eu.

perie sarma pentru curatat cosul de fum m

Dupa cum puteti observa in imaginea de mai sus, kitul pe care il folosesc eu este compus din mai multe bare flexibile, rezistente la torsiune, care se imbina intre ele cu filet, plus o serie de accesorii (perie mare, dura, cu diametrul de 25-27 cm., perie de 10 cm., manivela, varf arcuit etc.). Fiecare bara 1 metru jumatate lungime, in afara de bara rosie care are 1 metru si care va fi prima la montaj (in aceasta bara rosie se fixeaza accesoriul dorit).

accesorii perie curatat cos de fumSetul de baza contine un numar de bare cu 1 perie mare, dar in functie de nevoile fiecaruia (in special in functie de inaltimea cosului) se pot cumpara bare in plus si accesorii pe bucata. Eu am un cos de 10 metri jumatate asa incat am cumparat suficiente bare ca sa pot accesa toata inaltimea cosului fara probleme. Ca sa-mi usurez munca, am facut doua guri de vizitare la cosul de fum (click pe link pentru detalii), una la baza cosului si una accesibila din podul casei, iar setul pentru curatat cosul il folosesc pe din doua: cam 6 metri de jos in sus si invers.

Setul acesta il folosesc de cinci ani, iarna de iarna, este foarte rezistent si se gaseste in magazinele specializate (Dedeman, Obi) la raionul cu centrale termice sau intrebati un lucrator.

Montajul este foarte simplu, montati peria dorita pe bara rosie si o introduceti in gura de vizitare, impingeti bara in interior si pe masura ce intra in cos infiletati alte bare, dupa nevoie.

perie curatat cos de fum 2Din cate imi amintesc, costul intregului kit a fost de 120 – 150 de lei, perfect rezonabil, mai ales daca te gandesti ca dupa 5 ani kitul e inca in cea mai buna stare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>