Mobilier rustic de gradina

De cele mai multe ori, ca sa te simti bine intr-o gradina sau in curtea proprie nu ai nevoie de nimic sofisticat. Un mobilier simplu si rustic este alegerea cea mai potrivita ca sa iti mobilezi terasa si/sau curtea. Dupa multe improvizatii, am ajuns la o solutie permanenta de mobilare a terasei, dupa propria imaginatie: un mobilier rustic de gradina realizat cu mijloace minime, deloc costisitor, dar care ne-a ajutat sa petrecem cateva momente placute pe terasa, in apropierea gratarului.
mobilier de gradina rustic, cum sa faci singur

Pentru a realiza mobilierul rustic de gradina aveti nevoie de o drujba.

drujba, fierastrau electric

sursa foto dreamstime.com

Mai aveti nevoie de un ciocan, iar ca materiale: scanduri de lemn (ale mele sunt deseuri care mi-au ramas de la constructia casei), 4 busteni de lemn de o inaltime de aproximativ 50-60 cm. si o grosime de 40-50 cm, ceva care sa sustina blatul mesei, si eu am optat pentru un butoi vechi, dar la fel de bine se poate folosi un butuc gros si ceva mai inalt, asezat vertical.

mobilier de gradina 2Am scobit in butucii de lemn, care constituie postamentul bancilor de lemn, un spatiu orizontal care sa-mi permita asezarea scandurilor (sau grinzilor, depinde ce material aveti). Am taiat felii cu fierastratul electric si le-am batut cu ciocanul ca sa le indepartez.

mobilier de gradina3Taiati scandurile (sau grinzile) la dimensiunea dorita (de lungime a bancii). Ale mele au 1,8 m.

Asezati grinzile sau scandurile la locul lor, in scobitura butucilor. Daca folositi scanduri, e bine sa fie mai groase (dulapi) ca sa aiba banca rezistenta. Tablia mesei am fixat-o cu cateva cuie pe butoias.

Gata, scoateti jocul de table si aduceti berea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>